Nori

Nori řasa (Porphyra spp.) je jedlá mořská řasa, která je velmi oblíbená zejména v asijské kuchyni. Nori je známá hlavně díky přípravě sushi, ale její užití je velmi pestré a je oblíbenou součástí polévek, salátů, rýže nebo se používá jako koření k dochucení mnoha různých jídel.

Nori je bohatá na živiny a zároveň má nízký obsah kalorií. Vyznačuje se jemnou uzenou chutí, podobnou oceánu nebo korýšům. Nejčastěji pochází z čistých vod severozápadní části Tichého oceánu, z moří obklopující Japonsko, Čínu nebo Koreu.

 

 

Mořské řasy Porto-Muios_Nori_čerstvé

 

Mořské řasy Nori BIO

Nori jsou sušené mořské řasy ve formě vloček, které mají jemnou uzenou chuť, podobnou korýšům. Díky své výborné chuti jsou v kuchyni velmi oblíbené.